De Santos Travelmaster E Bosch brengt je comfortabel verder dan ooit.

Ontdek onze allernieuwste E-bike: de Travelmaster-E-Bosch, een fraai gestroomlijnde Santos met de unieke genen van de Travelmaster en de krachtigste Bosch middenmotor. Speciaal voor de sportieve rijder die van een avontuurlijke trip houdt. Met of zonder bepakking. In Nederland of ver daarbuiten.

Of je voor vlakke wegen of voor echte bergen gaat, de Travelmaster-E-Bosch is ontworpen om je een ongeëvenaarde fietservaring te bieden. Intuïtief en efficiënt.

Benieuwd hoe dit zich verhoudt tot de Travelmaster-E-Neo? Het beste is om de unieke rijeigenschappen van beide E-bikes zelf te ervaren tijdens een uitgebreide testrit. Uiteraard kan dit ook in de buitenlucht.

Je Santos-ervaring start al vóór de bouw. We nemen de tijd om je fietsambities te begrijpen en te vertalen naar een Santos die niet alleen uniek is maar perfect afgestemd op jouw stijl en fietsavonturen.

De Travelmaster E Bosch is ontwikkeld rond de Bosch Performance CX middenmotor icm de beroemde Rohloff naaf met een tandriem. Santos is tenslotte dé tandriemspecialist!

Het is bijna onmogelijk om álle doordachte details en de vele beschikbare opties op deze pagina te bespreken en bovendien staan bij Santos de ontwikkelingen aan de Travelmaster E Bosch en de optielijst nooit stil. Daarnaast hebben alle Santos-modellen veel overeenkomsten in de uitrusting en hun kwaliteiten. Om daar een beetje duidelijkheid in te scheppen zullen we hieronder uitsluitend de zaken tonen die écht specifiek zijn voor de Travelmaster E Bosch.

Santos Travel Lite frame

 

Sterk en mooi afgewerkt aluminium frame

Je ziet niet direct dat de Travelmaster-E-Bosch een E-bike is doordat de 750 Wh accu volledig is geïntegreerd in het frame. Al is het tempo en gemak waarmee je fietst natuurlijk veelzeggend. Een interne accu is niet alleen stijlvol maar ook praktisch: de accu is beter beschermd tegen invloeden van buitenaf en het geeft een nog stabieler gevoel. Uiteraard is de accu eenvoudig zijwaarts uitneembaar (om eventueel binnenshuis op te laden) zodat je aan de bovenkant je bidons of andere accessoires kunt meenemen.

Ga je voor het optimale gemak en comfort van een lage instap? Of wil je met bepakkking fietsen en kies je daarom voor de robuuste constructie van het hoge model? Met de E-Bosch is de keuze aan jou want deze hoogwaardige avonturenbike is er in 7 maten: 3 lage instap en 4 hoge instap. Waar je ook voor gaat, de E-Bosch biedt sowieso een comfortabele zithouding die ervoor zorgt dat je heel veel kilometers gaat maken.

 

Bosch-specifiek

De Travelmaster E Bosch is speciaal ontworpen voor de duurzame Bosch Performance CX middenmotor icm de Rohloff versnellingsnaaf.

Met de Rohloff naaf heb je een extreem groot bereik verdeelt over 14 versnellingen. Je kunt snel schakelen, zelfs vanuit stilstand. In tegenstelling tot de Travelmaster E Neo zit het gewicht (de Bosch motor) centraal in de fiets, rond de trapas. Door de lage positionering draagt dit bij aan de fijne uitgebalanceerde rij-eigenschappen. De versnellingen zitten traditioneel in de rohloff achternaaf en staan garant voor vele probleemloze kilometers. Combineer dit met een Santos carbon beltdrive en je hebt een onderhoudsarme en superduurzame aandrijving.

Santos Travel Lite Rohloff
Santos Travel Lite Magura FIRMtech remmen

 

Betrouwbare Rohloff versnellingsnaaf

De Travelmaster-E-Bosch heeft een intern Rohloff versnellingssysteem dat in het achterwiel is ingebouwd. Combineer dit met een Santos carbon beltdrive en je hebt een onderhoudsarme en superduurzame aandrijving.

Kies je voor elektrisch schakelen (Rohloff E14) dan zorgen de Bosch middenmotor en het Rohloff versnellingssysteem er samen voor dat je nog soepeler kunt schakelen.

De accu van de E-Bosch heeft een grote capaciteit zodat je samen heel wat aan kan. Hoe ver je er precies mee komt? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Rij je met volle bepakking en flinke tegenwind een steile berg op? Dan zal de actieradius lager zijn dan wanneer je over strak asfalt naar je werk fietst.

Met de geavanceerde Bosch App kun je je actieradius van te voren inschatten en de motor vervolgens zodanig instellen dat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken.

Gates CDX:EXP tandriem

Een Santos met een tandriem-transmissie van Gates is schoon, stil en bijzonder duurzaam. De tandriem hoeft niet gesmeerd te worden, roest niet en loopt altijd soepel, ook in de vette modder. Een tandriem betekent 'gewoon' heel veel fietsen en lekker weinig onderhoud plegen!

Santos kiest voor de tandwielen uitsluitend voor de duurzamere EXP versie.

Santos Travel Lite CDX tandriem
Pendix eDrive

 

Uitgebreid testen is belangrijk

Santos heeft nu twee verschillende E-bikes met een geïntegreerde accu: de Travelmaster-E-Bosch en de Travelmaster-E-Neo. Daarnaast kunnen veel Santossen geëlektrificeerd worden met een extern systeem van Neodrives of Pendix.

Wat de verschillen zijn? Die kun je het beste zelf ervaren. Daarom mag je bij Bongers altijd écht testen, ook buiten. Zo voel je zelf de unieke rijeigenschappen van een lage en een hoge instap. Een achterwielmotor en een middenmotor. Een geïntegreerde accu en een externe accu.

Jouw ideale Travelmaster E Bosch stel je zelf samen

Iedere Santos is uniek. Je stelt jouw ideale Santos Travelmaster E Bosch zelf samen aan de hand van een uitgebreide optielijst en uiteindelijk wordt jouw unieke Travelmaster E Bosch op bestelling in Nieuw Vennep gebouwd.

Je kunt de Travelmaster E Bosch uit laten rusten met verschillende soorten bagagedragers, banden, sturen, zadels, handvatten, lampen en accessoires. Dat kan misschien lastig kiezen worden, maar met een beetje hulp van ons en een paar proefritten heb jij je Travelmaster E Bosch zo samengesteld.

Het moeilijkste deel van het proces blijkt altijd het bepalen van de kleurstelling. En Santos maakt het je niet makkelijk, want ze bieden maar liefst 30 framekleuren en meer dan 50 letterkleuren! Succes!

Santos Custom built

Hulp nodig bij het samenstellen?

Maak je maar geen zorgen, het komt heus wel goed. Wij kunnen je alles vertellen over de vele opties in het Santos Custombuilt-programma. We kennen alle eigenschappen van alle onderdelen en wat deze voor jou in de praktijk kunnen betekenen. Samen bepalen we wat de voor jou beste samenstelling zal zijn. Inspiratie voor de kleurstelling nodig? Bekijk dan eens de foto's op de Santos website.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.