Santos Trekking Lite

De Santos Trekking Lite is het sportieve, lichtgewicht broertje/zusje van de Travel Lite. De Trekking Lite is een bijzondere fiets. Niet alleen vanwege zijn prachtige techniek, duurzame Rohloff-naaf, superieure rijgedrag en hoge kwaliteit, maar ook qua stijl. Je kunt de Trekking Lite helemaal naar wens aankleden en kleuren. Hij is chique afgewerkt, maar ook enorm robuust, sterk, praktisch en duurzaam.

De Trekking Lite is een echte 'Gran Turismo'; een toerfiets die naast lekker veel toeren ook uitermate geschikt is voor dagelijks gebruik en woon-werkverkeer. Stiekem wil de Santos Trekking Lite ook een beetje een trekkingfiets zijn, maar dan voor luxe B&B-reisjes, met een creditcard op zak en niet teveel bagage.

Santos Trekking Lite

De Trekking Lite is gebouwd om véél mee te fietsen, het hele jaar door, met een minimum aan onderhoud. Dankzij de Rohloff-naaf, de schone tandriem-aandrijving en de betrouwbare Magura FIRMtech remmen heeft de fiets minimaal onderhoud nodig en ben je verzekerd van duizenden zorgeloze kilometers. Eigenlijk is het overbodig om, naast de tandriem, de ketting nog te noemen, want Santos is tenslotte dé tandriemspecialist en 99,9% van alle Trekking Lites wordt met zo'n praktische tandriem besteld.

Het is bijna onmogelijk om álle doordachte details en de vele beschikbare opties op deze pagina te bespreken en bovendien staan bij de Santos de ontwikkelingen aan de Trekking Lite en de optielijst nooit stil. Daarnaast hebben alle Santos-modellen veel overeenkomsten in de uitrusting en hun kwaliteiten. Om daar een beetje duidelijkheid in te scheppen zullen we hieronder uitsluitend de zaken tonen die écht specifiek zijn voor de Trekking Lite. De rest lichten we graag toe bij ons in de winkel. En dan kan je er ook gelijk mee rijden.

Santos Trekking Lite frame

Mooi afgewerkt aluminium frame

De Santos Trekking Lite heeft een goed stijf en toch een relatief licht frame. Hij stuurt je strak door de bocht, houdt je stabiel met afdalen en voelt efficiënt bij elke trapbeweging. Het relatief lange balhoofd maakt een comfortabele zitpositie mogelijk, maar rijders die graag diep zitten zullen hun favoriete sportieve houding er ook op kunnen vinden.

Kenmerkend voor de 'Lite'-serie van Santos is de hoge mate van afwerking. Degelijke fietsen mogen er ook gewoon goed uitzien en dus heeft de Trekking Lite een frame met glad afgewerkte lasnaden en geen overbodige rem-, kabel- en derailleurnokjes.

Het damesframe heeft een hoge instap, want dat houdt het frame lekker stabiel.

Aan de voorvork zitten bewust geen nokjes voor een lowrider, want Santos heeft de Trekking Lite ontwikkeld voor 'light-trekking' en wil zo voorkomen dat je de fiets overbelast met teveel gevulde tassen.

Rohloff-specifiek

De Trekking Lite is speciaal ontworpen voor de duurzame Rohloff-naaf. Je zult nergens overbodige derailleur- en kabelnokjes aantreffen.

  • 14 interne versnellingen
  • Groot bereik van 526%
  • Onderhoudsarm: 1x per jaar olie verversen
  • Extreem duurzaam

Het spansysteem voor de tandriem is geconstrueerd 'zoals het hoort'; met een excentrisch verstelbare trapas en vaste achterpadden. Dit garandeert een correcte uitlijning van de tandwielen en de tandriem.

Santos Trekking Lite Rohloff
Santos Trekking Lite Magura FIRMtech remmen

Magura FIRMtech velgremmen

De Magura HS33 FIRMtech remmen van de Trekking Lite zijn zeer betrouwbaar, onderhoudsarm en lekker krachtig. En ze dragen bij aan het mooie cleane uiterlijk. Dit zijn gewoon de beste velgremmen die er bestaan. Punt.

De remcilinders zijn aan de áchterkant in plaats van aan de voorkant aan de vork gelast. Dit zorgt voor een óplopende rem die bij hard remmen steeds steviger aangrijpt. Dit zorgt voor een zeer krachtige, maar ook goed doseerbare vertraging.

Je hoeft de FIRMtech remmen nooit af te stellen, want de remmen zijn in de fabriek al precies op exact de juiste manier vastgelast. Dankzij de scharnierende bevestigingspunten zijn de remblokken letterlijk in een handomdraai en zonder gereedschap te vervangen. Rem open draaien, oude blokje eruit klikken, nieuwe blokje erin en de rem weer dicht draaien. Klaar!

Gates CDX tandriem

Een Santos Trekking Lite met een tandriem-transmissie van Gaes is schoon, stil en bijzonder duurzaam. De tandriem hoeft niet gesmeerd te worden, roest niet en loopt altijd soepel, ook in de vette modder. Een tandriem betekent 'gewoon' heel veel fietsen en lekker weinig onderhoud plegen!

De CDX tandriem gaat gemiddeld 3 keer langer mee dan een goede ketting. Zónder noemenswaardige onderhoudswerkzaamheden!

Santos Trekking Lite CDX tandriem
Santos Trekking Lite Pendix

De Trekking Lite is E-bike ready

De Santos Trekking Lite is af-fabriek, of in een later stadium wanneer jij er aan toe bent, te transformeren tot E-bike middels de Pendix eDrive.

Dit modulaire systeem met middenmotor zorgt ervoor dat fietsen net weer wat makkelijker gaat. Met de elektrische ondersteuning van Pendix ga je sneller, kom je verder en doet klimmen minder pijn.

Santos Custombuild Programma

Iedere Santos is uniek, omdat je jouw ideale Santos Trekking Lite zelf moet samenstellen aan de hand van een uitgebreide optielijst. Jouw Trekking Lite wordt vervolgens op bestelling in Nieuw Vennep gebouwd.

Je kunt de Trekking Lite uit laten rusten met verschillende soorten bagagedragers, banden, sturen, zadels, handvatten, lampen en accessoires. Dat lijkt misschien lastig, maar met een beetje hulp van ons en een paar proefritten heb jij je Trekking Lite vlot samengesteld.

Het moeilijkste deel van het proces blijft toch altijd het bepalen van de kleurstelling. En Santos maakt het je niet makkelijk, want ze bieden maar liefst 30 framekleuren en meer dan 50 letterkleuren! Daarbovenop bestaan de SON naafdynamo en de Rohloff-naaf ook nog eens in 6 kleuren! Succes! En veel plezier!

Santos Custom built

Hulp nodig bij het samenstellen?

Maak je maar geen zorgen, het komt heus wel goed. Wij kunnen je alles vertellen over de vele opties in het Santos Custombuilt-programma. We kennen alle eigenschappen van alle onderdelen en wat deze voor jou in de praktijk kunnen betekenen. Samen bepalen we wat de voor jou beste samenstelling zal zijn.

 

Santos Trekking Lite testen?

Natuurlijk hebben we de Trekking Lite voor je klaar staan! Kom hem maar eens goed uitproberen in onze mooie bosrijke omgeving.

Stuur ons gerust een bericht en kom langs in onze winkel. We helpen je graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.