Schijfremmen inremmen

Schijfremmen inremmen!

In onze werkplaats hebben wij een Cyclon Speed Brake Roller tot onze beschikking. Dit apparaat gebruiken wij voor het inremmen van alle schijfremmen, van zowel nieuwe fietsen als na iedere onderhoudsbeurt waarbij de remblokken vervangen zijn.

De diverse schijfremfabrikanten hebben allemaal zo hun eigen procedures voor het inremmen van de remblokken. Deze moet je voordat je met je nieuwe fiets de weg op gaat nauwkeurig uitvoeren, want het komt de duurzaamheid en het remvermogen ten goede. Maar je wilt natuurlijk het liefst gewoon lekker met je nieuwe fiets gaan fietsen en niet eerst bij ons voor de deur of bij jou in de straat met je remmen bezig zijn!

Daarom doen wij het inremmen voor je. Wel zo makkelijk.

Schijfremmen inremmen

 

Wat gebeurt er precies bij het inremmen?

De Cyclon rollenbank spint op naar een bepaald toerental en op het juiste moment knijpen wij de remblokken tegen de draaiende remschijf aan waardoor deze lekker heet worden. Remblokken zijn gemaakt van een kunsthars met daarin stukjes metaal en kunststof. Bij het inremmen gaan de remblokken en -schijven optimaal samenwerken doordat de heet aanlopende remblokken een beetje smelten en een flinterdun laagje achterlaten op de remschijven. Daarnaast gaat het contactoppervlak van de remblokken zich aanpassen aan het oppervlak van de remschijf.

 

Waarom moeten je schijfremmen inremmen? 

  • Door de hitte ontstaat er een harder en duurzamer remvlak.
  • De rem vertraagt direct beter dan met niet ingeremde blokken.
  • Ingeremde remblokken zullen minder snel piepen.
  • Remblokken en -schijven krijgen door het inremmen een beter aansluitend contactvlak met elkaar.

Los van deze punten is een vetvrij remsysteem een voorwaarde, evenals een goed uitgelijnde remklauw.

 

Tips voor optimaal werkende schijfremmen

  • Ontvet de remschijven altijd na alle vormen van onderhoud.
  • Gebruik uitsluitend remmenreinigers op alcoholbasis.
  • Plaats nooit oude schijfremblokken op een nieuwe remschijf. De oude schijfremblokken zullen geen smeltlaagje op de nieuwe schijf overbrengen.
  • Als je onderweg reserveblokken meeneemt, zorg er dan voor dat deze ingeremd zijn.

 

Cyclon Speed Brake Roller