Santos Travel Lite

De Santos Travel Lite is het absolute topmodel van Santos' trekkingfietsen collectie. Het is een zeer veelzijdige en duurzame fiets en de lichtste volwaardige trekkingfiets die Santos ooit gemaakt heeft.

Hoogwaardig aluminium frame

Het frame van de Travel Lite is gemaakt van oversized, 'double-butted' aluminium buizen en is net zo stijf, maar wel lichter dan het frame van de heavy-duty Travelmaster. Dankzij de met de hand glad geslepen lasnaden lopen de buizen mooi naadloos in elkaar over.

De Travel Lite is ontwikkeld voor een optimale duurzaamheid met een minimum aan onderhoud. Daarom wordt de Travel Lite uitsluitend geleverd met de onderhoudsvriendelijke en zeer duurzame Rohloff-naaf met 14 interne versnellingen.

Lees hier alles over Rohloff >>

Naast een conventionele ketting is de Rohloff-naaf ook te combineren met een tandriem van Gates. Een Travel Lite met tandriem-aandrijving is schoon, stil en bijzonder duurzaam. De tandriem-overbrenging hoeft niet gesmeerd te worden en loopt altijd soepel.

Lekker fietsen, lange tochten maken, op fietsvakantie of door weer en wind naar uw werk op en neer of door de modder ploeteren. Daarna wegzetten en de volgende dag zo weer op uw stille fiets springen en wegrijden... op een Santos met tandriem kan dat gewoon!

Lees hier alles over de tandriem van Gates >>

Naast de duurzame Rohloff-naaf en de schone Gates tandriem is de Travel Lite uitgerust met betrouwbare handgemaakte wielen met stijve velgen, sterke spaken, zelfborgende spaaknippels en RVS lagers.

Verder is de Travel Lite uitgerust met Magura HS33 Firmtech remmen. Dit zijn hydraulische velgremmen die nauwelijks onderhoud nodig hebben en die u nooit hoeft af te stellen. Gewoon omdat dat in de fabriek al gebeurd is en de remmen altijd naar behoren blijven zitten. Remblokken vervangen gebeurt letterlijk in een handomdraai, want de remklauwen scharnieren heel eenvoudig open en je klikt de nieuwe remblokken er zo in.

De Santos Travel Lite wordt zowel in een heren- als damesuitvoering gebouwd. Voor het damesmodel heeft Santos bewust gekozen voor een hoge instap, omdat dit het meest stabiele rijgedrag oplevert. Een lage instap is misschien wel praktisch, maar zo'n frame stuurt veel minder fijn en veilig. De Travel Lite is een sportieve trekkingfiets en daar horen nu eenmaal een strak stuurgedrag en een stabiele wegligging bij!

Als je als dame geen bezwaar hebt om, net als een man, met het been achterlangs op te stappen, dan is een herenframe zowiezo altijd aan te raden. Een frame met een rechte bovenbuis is namelijk altijd sterker en zorgt voor een stabieler rijgedrag. Dat is wel zo fijn in de afdalingen tijdens de fietsvakanties in de bergen.

Unieke bagagedrager

Santos heeft voor de nieuwste toer- en trekkingfietsen een speciale lichtgewicht achterdrager ontwikkeld, die exclusief voor Santos door Tubus gemaakt wordt. Met deze optionele, onopvallende lowriders kunnen de tassen mooi laag en stabiel aan de fiets gehangen worden en ze geven de fiets een mooi clean uiterlijk.

Het lage zwaartepunt wat hiermee bereikt wordt zorgt voor een zeer stabiel rijgedrag met volgeladen tassen. Je voelt bijna niet dat je met bagage rijdt!

Iedere Santos is uniek dankzij het custom-build programma

De Santos Travel Lite is een custom-built trekkingfiets, wat betekent dat je hem aan de hand van een uitgebreide optielijst zelf kunt samenstellen en uitgebreid kunt personaliseren door o.a. te kiezen uit 24 kleuren en diverse stickerpatronen met verschillende lettertypes.

Enkele opties zijn:

  • Rohloff-naaf met tandriem of ketting.
  • Batterijverlichting of verlichting met SON of Shimano naafdynamo's.
  • Chris King en SKF lagers (zeer duurzaam).
  • Rohloff-naaf in gepolijst zilver of geanodiseerd zwart, rood, oranje, groen of blauw.
  • Velgen met een slijtvaste ceramische coating op de remvlakken.
  • Diverse zadels, sturen en handvatten.
  • Diverse pedalen, met of zonder kliksysteem.
  • Diverse soorten bagagedragers en lowriders.

Uitgebreide garantie

Santos geeft 10 jaar garantie op het frame, de hydraulische Magura remmen hebben 5 jaar garantie op lekkage en de Rohloff-naaf wordt zelfs levenslang gegarandeerd! Dat geeft vertrouwen!

Kom de Santos Travel Lite zelf uitproberen!

Bent u benieuwd hoe deze prachtige Santos Travel Lite rijdt? Kom hem dan zelf eens uitproberen! We hebben diverse testmodellen met Rohloff en tandriem voor u beschikbaar. Geeft u ons vantevoren even een belletje, dan reserveren we ze voor u.

 

Bekijk meer foto's van verschillende Travel Lites in onze Facebook-gallery >>

SintChristophorus.nl heeft de Travel Lite uitgebreid getest, onder andere in het ruige binnenland van IJsland. Lees het testverslag hier >>