Santos Travelmaster 2.9

De Santos Travelmaster 2.9 is de nieuwste trekkingfiets van Santos. Na de bekende Travelmasters 2.6 en 2.8 is het nu, geheel volgens de huidige trend, tijd voor eenTravelmaster 2.9. Een heavy-duty 29er trekkingfiets met een aluminium frame, vaste stalen of verende voorvork en uitgebreide samenstellingsmogelijkheden.

Met de jarenlange ervaring van Santos en haar klanten is het de meest veelzijdige trekkingfiets geworden die Santos ooit gemaakt heeft. Santos heeft in het ontwerp van de Travelmaster 2.9 rekening gehouden met zo veel mogelijk uiteenlopende, hedendaagse en toekomstige eisen en wensen van ervaren vakantiefietsers en wereldreizigers.

Custombuild je eigen Santos Travelmaster 2.9

Santos bouwt de Travelmaster 2.9 helemaal naar uw wensen op. De basis wordt altijd gevormd door het bijzonder vormgegeven aluminium frame en de Travelmaster 2.9 wordt standaard uitgerust met de duurzame en onderhoudsarme Rohloff 14-speed versnellingsnaaf, desgewenst gekoppeld aan een tandriem.

Een paar voorbeelden van de opbouwmogelijkheden zijn:

  • Verende voorvork of een vaste stalen of aluminium vork.
  • Mechanische schijfremmen, V-brakes of Magura velgremmen.
  • Extra veel ruimte voor grote drinkflessen.
  • Banden tot 60mm breed.
  • Verschillende soorten verlichting, bagagedragers, spatborden, etc.
  • Diverse sturen, zadels, handvatten, pedalen, etc.
  • 26 lakkleuren.
  • Tientallen stickerkleuren en verschillende lettertypen.
  • 6 naafkleuren.

 

Het eerste wat opvalt aan de Travelmaster 2.9 is de opmerkelijk gevormde bovenbuis. Hij heeft een soort van dromedarisbult. Dit is puur ‘form follows function’, want het frame is zo gebouwd dat er een verende voorvork in past en daardoor komt de voorkant van de fiets hoger te liggen. Daarnaast is de balhoofdbuis zo lang mogelijk gemaakt, want dat levert een stijver frame op en dus meer stabiliteit met volle bepakking. Om nu niet met de edele delen op de stang te komen als de berijder over de fiets staat, heeft Santos de bovenbuis in het midden laten zakken.

 

 

De Travelmaster 2.9 is bedoeld voor reizigers die voor langere tijd door Verweggistan willen trekken en veel bagage en water mee moeten kunnen nemen. Daarom is er met de verhoudingen van het frame rekening gehouden dat er drie multifunctionele flessenhouders voor 2 liter PET-flessen op passen. Je kan dus maar liefst 6 liter water in het frame meenemen en daarmee is deze ‘woestijnfiets met bult’ met recht een dromedaris te noemen.

Om te tonen wat er allemaal mogelijk is met de Santos Travelmaster 2.9 hebben we 'm in meerdere uitvoeringen in de winkel staan. Kom hem zelf uitproberen in onze prachtige bosrijke omgeving!

Gebruikmakend van onze eigen praktijkervaringen en die van veel tevreden Santos-rijders, begeleiden wij u graag in het keuzeproces en voorzien wij u van deskundig advies om tot de voor u ideale Santos te komen.