Santos Trekking Lite Rohloff


De Trekking Lite van Santos is een bijzondere fiets. Niet alleen vanwege zijn prachtige techniek, superieure rijgedrag en hoge kwaliteit, maar ook qua stijl, want je kan deze fiets helemaal naar wens aankleden en kleuren.

De Trekking Lite is een echte 'Gran Turismo'; een toerfiets die naast lekker veel toeren ook uitermate geschikt is voor dagelijks gebruik, woon-werkverkeer en langere weekendtochten met overnachting. Je zou er zelfs mee op fietsvakantie kunnen. Dankzij de Rohloff-naaf en de schone tandriem-aandrijving heeft de fiets minimaal onderhoud nodig en bent u verzekerd van duizenden zorgeloze kilometers.

Lees hier alles over Rohloff >>

Lees hier alles over de Gates Carbon Tandriem >>

Praktisch en betrouwbaar

Een Santos is altijd praktisch, duurzaam en betrouwbaar en dat geldt ook voor deze Trekking Lite. Naast de duurzame Rohloff-naaf en de schone Gates tandriem is de Trekking Lite uitgerust met betrouwbare handgemaakte wielen met stijve velgen, sterke spaken, zelfborgende spaaknippels en RVS lagers.

Verder is de Trekking Lite uitgerust met Magura HS33 Firmtech remmen. Dit zijn hydraulische velgremmen die nauwelijks onderhoud nodig hebben en die u nooit hoeft af te stellen. Gewoon omdat dat in de fabriek al gebeurd is en de remmen altijd naar behoren blijven zitten. Remblokken vervangen gebeurt letterlijk in een handomdraai, want de remklauwen scharnieren heel eenvoudig open en je klikt de nieuwe remblokken er zo in.

Iedere Santos is uniek dankzij het custom-build programma

 De Santos Trekking Lite is een custom-built toerfiets, wat betekent dat je hem zelf kunt samenstellen met componenten van de hoogste kwaliteit en uitgebreid kunt personaliseren door o.a. te kiezen uit 24 kleuren en diverse stickerpatronen met verschillende lettertypes. De fiets wordt standaard opgebouwd met een alumium voorvork en Magura Firmtech remmen. De rest is geheel aan jou!

Enkele opties zijn:

  • Rohloff-naaf met tandriem of ketting of conventionele derailleursystemen.
  • Batterijverlichting of verlichting met SON of Shimano naafdynamo's.
  • Chris King en SKF lagers (zeer duurzaam).
  • Rohloff-naaf in gepolijst zilver of geanodiseerd zwart, blauw, oranje, groen of rood.
  • Velgen met een slijtvaste ceramische coating op de remvlakken.
  • Diverse zadels, sturen en handvatten.
  • Diverse pedalen, met of zonder kliksysteem.

Unieke bagagedrager

Santos heeft voor de Trekking Lite een speciale lichtgewicht achterdrager ontwikkeld, die exclusief voor Santos door Tubus gemaakt wordt. Met deze onopvallende lowriders kunnen de tassen mooi laag en stabiel aan de fiets gehangen worden en ze geven de fiets een mooi clean uiterlijk.

Het lage zwaartepunt wat hiermee bereikt wordt zorgt voor een zeer stabiel rijgedrag met volgeladen tassen. Je voelt bijna niet dat je met bagage rijdt! Als je licht en compact weet te pakken en de achtertassen combineert met een stuurtas, dan zou je met de Trekking Lite ook prima op fietsvakantie kunnen.

Hoogwaardig aluminium frame

Het aluminium frame van de Trekking Lite is licht van gewicht, lekker stijf en zeer strak afgewerkt. Dankzij de met de hand glad geslepen lasnaden lopen de buizen naadloos in elkaar over. Heel mooi!

Voor het damesmodel heeft Santos bewust gekozen voor een hoge instap, omdat dit het meest stabiele rijgedrag oplevert. Een lage instap is misschien wel praktisch, maar zo'n frame stuurt veel minder fijn en veilig. De Trekking Lite is een sportieve fiets en daar horen nu eenmaal een strak stuurgedrag en stabiele wegligging bij!

Uitgebreide garantie

Alle aluminium frames van Santos zijn handgemaakt met meerdere hittebehandelingen waardoor een spanningsloos frame ontstaat. Santos geeft daarom 10 jaar garantie op het frame. De hydraulische Magura remmen hebben 5 jaar garantie op lekkage en de Rohloff-naaf wordt zelfs levenslang gegarandeerd! Kijk, dat geeft vertrouwen!

Kom de Trekking Lite zelf uitproberen!

Bent u benieuwd hoe deze prachtige minimalistische toerfiets rijdt? Kom hem dan zelf eens uitproberen! We hebben een champagnekleurig herenmodel met Rohloff en tandriem voor u klaar staan.

Geeft u ons vantevoren even een belletje, dan reserveren we hem voor u.