Van Nicholas fietsen

van-nicholas-logo-01

van-nicholas-gallery-balhoofd-01

Titanium is een bijzonder exclusieve metaalsoort en het meest duurzame materiaal om fietsframes mee te construeren. Het is licht, heeft een hoge treksterkte en is zeer slagvast en corrosiebestendig.

Titanium wordt in de ruimtevaart, luchtvaart en automotive-industrie veel gebruikt als hoogwaardiger, lichter en duurzamer alternatief voor staal. Daarnaast wordt titanium veel voor sieraden gebruikt, voornamelijk omdat het anti-allergeen is en een mooie warme zijdeglans heeft. Een titanium Van Nicholas is ook een sieraad op wielen. Wilt u meer weten over Titanium en hoe dit materiaal zich verhoudt tot aluminium, staal en carbon? Lees dan dit artikel.

Een Van Nicholas heeft een tijdloze of zelfs klassieke uitstraling, maar dat neemt niet weg dat Van Nicholas de modernste componenten gebruikt en de mooiste innovatie van de afgelopen jaren, de Gates tandriem aandrijving in combinatie met Rohloff, heeft geadopteerd.

van-nicholas-zion-rohloff-beltdrive-achterpat

Van Nicholas Revelstoke 27,5" of als 29"

De Van Nicholas Revelstoke is de nieuwe All-Mountain fiets binnen het assortiment van Van Nicholas. Met zijn nieuwe bredere naven 110mm voor en 148mm achter, waardoor de spaakhoek veranderd en de stijfheid van de wielen toeneemt. Ook bied de Revelstoke de mogelijkheid voor het ombouwen van 27,5"+ naar 29"inch. En kan er in de configurator een extra wielset meebesteld worden. Leverbaar met een stijve titanium lefty of een geveerde voorvork.

Van Nicholas Revelstoke 27,5"+

Van Nicholas Revelstoke 29"

Van Nicholas Zion 29er Rohloff Beltdrive

Onderstaande unieke Van Nicholas Zion twentyniner met Rohloff-naaf, tandriem-aandrijving en Cannondale Lefty voorvork is een voorbeeld van wat er met ons custom-build programma mogelijk is. Wij hebben deze bijzondere fiets speciaal door Van Nicholas laten bouwen, gewoon omdat het gaaf en sexy is en omdat het kan.  Lees hier meer over deze fiets!

Van-Nicholas-Zion-29-custom-Rohloff-beltdrive-27

Van Nicholas Zion 29er Rohloff Beltdrive Custom Trekking-ATB

Als doorontwikkeling op bovenstaande Zion 29er hebben we een unieke Trekking-ATB gebouwd. Voor zover bekend is dit de allereerste 29er Trekkingfiets met Titanium frame, Rohloff-naaf en tandriem ter wereld.

van-nicholas-zion-29er-rohloff-beltdrive-trekking-atb

Naar aanleiding van bovenstaande 29ers met Rohloff en Beltdrive hebben we diverse custom-built varianten laten bouwen en aan tevreden klanten afgeleverd.

Met de opgedane ervaringen heeft Van Nicholas de Zion 29er doorontwikkeld tot onderstaande productiemodel, welke vanaf 2013 standaard in de collectie zit!

van-nicholas-zion-29er-rohloff-beltdrive-trekking-atb

Van Nicholas Zion 29er

Naast de Rohloff-Beltdrive versie is de Van Nicholas Zion 29er natuurlijk ook leverbaar met diverse derailleursystemen!

Van Nicholas Redwood 29er 

Het is ook mogelijk om de Van Nicholas Redwood, de instap-29er, te testen.

van-nicholas-redwood-29er

 

 

Van Nicholas Zephyr

De Van Nicholas Zephyr is gebouwd voor een maximale comfortbeleving. Het frame van de Zephyr is comfortabel genoeg voor lange 'helse' ritten als de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix of Gent-Wevelgem, stijf genoeg voor sprinten en klimmen en sterk genoeg om een leven lang mee te gaan.

van-nicholas-zephyr

Van Nicholas Ventus SE

Titanium duur? Nee hoor! Als instapper hebben we de strakke Van Nicholas Ventus SE met een Shimano 105 afmontage in de showroom staan.

van-nicholas-ventus-se-2013-01

Van Nicholas Deveron Pinion

Voor de liefhebbers van Titanium en Pinion en genoeg verzet voor in de bergen is er nu de Van Nicholas Deveron

Van Nicholas Pioneer Rohloff

Voor de liefhebbers van fietsvakanties en -expedities hebben we de Van Nicholas Pioneer met Rohloff en tandriem beschikbaar als demo-fiets.


Ga naar ons Van Nicholas assortiment