Goddelijk racen met de Van Nicholas Boreas.

De Van Nicholas Boreas is vernoemd naar de Griekse god van de noordenwind. Boreas was de zoon van Eos (godin van de dageraad) en van Astraeus (zoon van een Titaan). Zijn broers waren Euros (de oostenwind), Notos (de zuidenwind) en Zephyros (de westenwind), waarnaar de Van Nicholas Zephyr is vernoemd. In de collectie van Van Nicholas heeft de Boreas echter nóg een broer, de Skeiron (god van de noordwestenwind).

De Boreas en Skeiron lijken qua karakter en rijdynamiek heel veel op elkaar. Het voornaamste verschil zit in de remsystemen en de bijbehorende aanpassingen aan de voor- en achtervork. De Skeiron is uitgerust met schijfremmen met 12mm steekassen en de Boreas heeft conventionele velgremmen met uitvalnaven en snelspanners. Verder zijn de kabels bij de Skeiron zoveel mogelijk in het frame geïntegreerd en lopen de kabels bij de Boreas gewoon buitenlangs.

Het gevolg van deze verschillen is dat de Boreas een paar honderd Euro goedkoper is dan de Skeiron. Er is al een Boreas (de Boreas SE) vanaf €2.599,-!

Van Nicholas Boreas

 

Competitie geometrie

De Van Nicholas racefietsen zijn qua karakter in te delen in twee categoriën: competitie en endurance. De Boreas valt in de eerste categorie en dat betekent een relatief diepe en aerodynamische zithouding.

Als je een meer comfortabele zithouding wenst, dan raden we je aan naar de Van Nicholas Zephyr endurance racer te kijken. Om te bepalen welke zithouding voor jou geschikt is, voeren we altijd een fietsmeting uit.

Van Nicholas Boreas frameHoogwaardig en betaalbaar titanium frame

Het titanium frame heeft een optimale stijfheid op de vier grootste stresspunten door een press-fit bottom bracket, geovaliseerde onderbuis, tapered balhoofd en bovenbuis en een hydroformed, tapered liggende achtervork. Dankzij de trillingsdempende eigenschappen van titanium rijdt de Boreas comfortabeler dan de meeste aluminium en carbon frames.

De voorvork en de balhoofdbuis zijn zo ontworpen dat deze bijna naadloos op elkaar aansluiten. Naast de strakke uitstraling biedt dit een aerodynamisch voordeel.

Om de prijs scherp te houden, heeft Van Nicholas ervoor gekozen de kabels niet in het frame te integreren en conventionele steekassen met snelspanners toe te passen. 

 

Velgremmen

De Boreas is speciaal ontwikkeld voor de toepassing van velgremmen. Als je liever schijfremmen wilt, dan kom je uit bij het duurdere broertje van de Boreas, de Skeiron.

Welke velgremmen er uiteindelijk op jouw Boreas komen, hangt af van welke onderdelengroep je kiest.

Een Van Nicholas Boreas stel je zelf samen

Je kunt de Van Nicholas Boreas naar wens samenstellen. Dat doe je in de configurator onderaan deze pagina. Maar voordat je je in alle opties gaat verdiepen, is het goed om de onderstaande video even te bekijken. Hierin heeft Van Nicholas de belangrijkste eigenschappen van de Boreas kort voor je samengevat.

Afmontage naar keuze

Qua afmontage kan je kiezen uit groepen van Shimano, SRAM en Campagnolo. De Boreas is niet geschikt voor elektronische schakelgroepen, de Skeiron wel. Van Nicholas kiest er gelukkig bewust voor om de gehéle onderdelengroep te monteren en niet stiekem goedkopere onderdelen er doorheen te mengen. De kwaliteit staat altijd voorop! Zoals het hoort!

Shimano SRAM Campagnolo afmontage

Ook voor de wielsets gaat Van Nicholas voor kwaliteit. Met de merken FFWD, Mavic, Shimano, DT Swiss en Vision is er voor ieder wat wils; van aerodynamische tijdritwielen tot ultralichte klimmerswielen.

Vervolgens kies je de banden die op basis van hun specifieke eigenschappen het beste bij jouw manier van fietsen passen. Snelheid, comfort, grip, gewicht en duurzaamheid zijn zaken die in verschillende verhoudingen in de diverse banden zijn verwerkt. Met de merken Schwalbe, Continental, Mavic en Vredestijn biedt Van Nicholas voldoende keus.

Tot slot kan je je eigen Boreas op smaak afmaken met een beetje zout en peper, titanium onderdelen, diverse stuurbochten en stuurlinten, pedalen en een goed passend zadel. Maar hier houdt het natuurlijk niet op! Met ons eigen assortiment zadels, stuurlinten en accessoires kunnen we jouw ideale Van Nicholas Boreas nóg verder personaliseren.

Van Nicholas Boreas SE

Dat je de Boreas op veel manieren kunt laten opbouwen en tot in detail kunt customizen, is natuurlijk leuk, maar dat is niet voor iedereen even belangrijk. Als de prijs van belang is, maar je wilt toch zo'n mooie racefiets met titanium frame, dan is de Boreas SE wellicht een interessante optie.

De Boreas SE heeft een vaste samenstelling met een Shimano 105 2x11 afmontage, Mavic Aksium wielen en Schwalbe Durano banden. Met deze configuratie heeft Van Nicholas de prijs op €2.599,- weten te krijgen. Van de Boreas SE kan je járen genieten en als je wilt, kan je 'm altijd later nog upgraden en personaliseren. Deze fiets ruil je nooit meer in, want het frame is van een tijdloze schoonheid en gaat bijna een eeuwigheid mee.

Van Nicholas Boreas SE

Configureer hier je Van Nicholas Boreas

Van Nicholas Boreas foto's

[ngg_images source="galleries" container_ids="24" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="600" thumbnail_height="400" thumbnail_crop="0" images_per_page="80" number_of_columns="3" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Diavoorstelling tonen]" template="/data/sites/web/bongersbikesnl/www/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php" order_by="filename" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

Keuzestress?

Zoals je hebt kunnen zien, zijn de Van Nicholas racefietsen verkrijgbaar met verschillende afmontages. We informeren je in de winkel graag over de eigenschappen van ieder model en alle onderdelengroepen en opties.

En natuurlijk is het erg belangrijk om zo'n Van Nicholas Boreas eerst zelf te ervaren. Dat kan natuurlijk! We hebben een testexemplaar voor je klaar staan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.