Van Nicholas Deveron - Titanium topklasse trekkingfiets

De Van Nicholas Deveron is een doorontwikkeling van de Pioneer, maar dan met Pinion versnellingen in plaats van een Rohloff-naaf. De Deveron profiteert dus van dezelfde sterke eigenschappen en customize-opties van de Pioneer.

Van Nicholas Deveron Titanium Trekkingfiets met Pinion versnellingen

Van Nicholas titanium heupfles

Van Nicholas heeft dit model de naam van een rivier in het Noord-Oosten van Schotland meegegeven. De Deveron heeft dus niets te maken met het bekende, gelijknamige Whiskey-merk. Al kan het natuurlijk weinig kwaad om aan het eind van een lange dag fietsen jezelf, zittend voor je tentje en genietend van het uitzicht, te belonen met een heerlijk glaasje Glen Deveron! Van Nicholas heeft daar zelfs hele mooie titanium heupflesjes voor.

De Van Nicholas Deveron is gebouwd om eindeloos mee te fietsen, het hele jaar door, in weer en wind. Je kunt er zowel de wereld mee rond fietsen als 'm inzetten voor woon-werk verkeer of misschien wel een tripje naar Schotland om een flesje Whiskey van het passende merk te scoren.

 

Pinion versnellingsbak

De Van Nicholas Deveron wordt standaard geleverd met de 18-speed P1.18 versnellingsbak van het Duitse merk Pinion. De versnellingsbakken van Pinion bevinden zich in het midden van de fiets en zijn hermetisch afgesloten van vocht en vuil. Dat betekent lekker weinig onderhoud en een lange levensduur van de tandwielen! Voeg daar nog een tandriem aan toe en dan beperk je het onderhoud helemáál tot een minimum!

De 18-speed Pinion P1.18 versnellingsbak heeft een groter bereik dan Rohloff, namelijk 636% in plaats van 526% en de stapjes tussen de versnellingen zijn met 11,5% kleiner dan die van Rohloff. Hierdoor kom je bij praktisch iedere snelheid lekker in je cadans.

Mooi tijdloos titanium frame

Het titanium frame van de Deveron is niet alleen erg degelijk, het is ook nog eens bijzonder mooi vormgegeven. De onderbuis is middels hydroforming gebogen en geovaliseerd. Voor een stabiel en veilig rijgedrag met zware bepakking zijn alle buizen oversized uitgevoerd.

Het V-logo is op kunstzinnige wijze in het balhoofdbuis gefreesd en ook in de achterpadden is het opengewerkte logo terug te vinden. De poten van de aluminium voorvork zijn mooi vloeiend vormgegeven en sluiten bij het kroonstuk naadloos op elkaar aan. Deze details en het feit dat het blank geborstelde titanium frame geen lak nodig heeft (en dus niet aan mode onderhevig is), maken van de Deveron een tijdloze schoonheid.

Van Nicholas Deveron titanium frame

 

Stel je eigen Deveron zelf samen samen

In de configurator onderaan deze pagina kan je je eigen ideale Deveron virtueel bouwen. Na bestelling wordt de fiets in Heerenveen geassembleerd en binnen zes weken bij ons afgeleverd.

De Deveron wordt altijd standaard geleverd met een Pinion versnellingsbak, een onderhoudsarme tandriem en krachtige schijfremmen. Daarnaast boedt Van Nicholas nog tal van opties om de Deveron verder te individualiseren.

Je kunt je eigen Deveron compleet maken met o.a. diverse wielen, banden, sturen, stuurpennen, zadelpennen, titanium bidonhouders, een goed passend zadel en zelfs een titanium bel! Ook voor de wielen, verlichting, bagagedragers en alle kleinere componenten werkt Van Nicholas uitsluitend met A-merken als Schwalbe, SON, Tubus, Magura en Van Nicholas' eigen onderdelenmerk VNT. Wat je ook kiest, bij Van Nicholas staat kwaliteit altijd voorop. We lichten je in de winkel graag voor!

Configureer hier je Van Nicholas Deveron

 

Keuzestress?

We kunnen ons voorstellen dat je een beetje duizelig wordt van alle opties in de Van Nicholas configurator. Geen probleem, hoor. Wij helpen je in de winkel graag verder en voorzien je met plezier van goed advies.

Als je er dan toch bent, kan je mooi van de gelegenheid gebruik maken om de Deveron te vergelijken met de Pioneer met Rohloff.

Van Nicholas Deveron testen?

Wij vinden uitgebreid proefrijden heel belangrijk en daarom mag je met de Deveron, eventueel afgewisseld met de Pioneer, gerust een ochtend of middag lekker uitwaaien in de bossen bij ons om de hoek! Alle Van Nicholas fietsen in onze winkel mogen gewoon vies worden. Daar kunnen ze prima tegen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.