Van Nicholas Rowtag - oersterke avonturier.

De Van Nicholas Rowtag Gravelracer is ontworpen voor het meeste fietsplezier en voor elke ondergrond. De Rowtag is een heerlijke all-round fiets om lekker mee over bospaadjes en gravelwegen te crossen, al dan niet met een lichte kampeeruitrusting in je bikepacking tassen.

Lange bikepacking monstertochten, snel woon-werk verkeer, spectaculaire trainingsritten door het bos, relaxte kampeertripjes en langere fietsvakanties, het kan allemaal met deze gravelracer van de Nederlandse titaniumspecialist, Van Nicholas.

Van Nicholas Rowtag

Veelzijdig concept met twee wielmaten

Van Nicholas heeft van de Rowtag een veelzijdige, multi-inzetbare fiets gemaakt. Deze titanium Gravelracer is geschikt voor twee wielmaten, afhankelijk van hoe avontuurlijk je ingesteld bent. Voor de meeste wegen en paden is een 28" wielset met maximaal 45 mm brede banden ideaal, maar als je graag de ruigere paden opzoekt, dan kan je kiezen voor de iets kleinere 27,5" velgen die ruimte scheppen voor bredere 50 mm off-road banden.

Allround geometrie

Racefietsen zijn over het algemeen qua karakter in te delen in twee categoriën: competitie en endurance. Met het nieuwe Gravelracer-segment komt daar een derde categorie bij. Qua zithouding lijkt de Rowtag Gravelracer het meest op een Endurance racefiets, maar de geometrie is toegespitst op all-round gebruik en off-road fun.

Om te bepalen welke framemaat en zithouding voor jou het beste geschikt zijn, voeren we altijd een fietsmeting uit.

Titanium frame, want... titanium!

Titanium is het beste materiaal voor fietsframes die tegen een stootje moeten kunnen. Punt.

Titanium wordt in de luchtvaart, automotive-industrie en in de medische wereld veel gebruikt als hoogwaardiger, lichter en duurzamer alternatief voor staal. Het is oersterk, corrosiebestendig en is zelfs bestand tegen strooizout. Een titanium frame hoeft dan ook niet gelakt te worden en is met zijn zijdeglans van zichzelf al van een tijdloze schoonheid. Het is ook bijzonder slag- en krasvast. Een krasje poets je eenvoudig weg met een lapje staalwol of een schuursponsje.

Van Nicholas Rowtag titanium frame

Nokjes, nokjes, nokjes

Bikepackers zijn gek op nokjes. Nokjes voor bidonhouders, nokjes voor een bagagedrager, nokjes voor de brandstoffles, nokjes voor bikepacking-tassen, nokjes voor 'alleshouders' en nokjes voor spatborden. Hoe meer nokjes, hoe beter. Van Nicholas heeft de nokjes-wens gehoord en aan de behoefte voldaan.

Van Nicholas Rowtag nokjes

Een Van Nicholas Rowtag stel je zelf samen

Iedere Van Nicholas fiets is naar wens samen te stellen. Dat doe je in de configurator hieronder. Maar voordat je daar dreigt te verzuipen in de vele opties, is het goed om de onderstaande video even te bekijken. Hierin heeft Van Nicholas de belangrijkste eigenschappen van de Rowtag kort voor je samengevat.

Afmontage naar keuze

Qua afmontage kan je kiezen uit gravel-specifieke groepen van Shimano en SRAM en met meerdere wielsets van de merken Mavic, ZIPP, FFWD en DT Swiss is er voor ieder wat wils. Vervolgens kies je de banden die op basis van hun specifieke eigenschappen het beste bij je passen. Snelheid, comfort, duurzaamheid, grip, lekbestendigheid en gewicht zijn zaken die in verschillende verhoudingen in de diverse banden zijn verwerkt. Met de merken Schwalbe, WTB, Panaracer en Mavic biedt Van Nicholas voldoende keus.

Tot slot kan je je eigen Rowtag op smaak afmaken met een beetje zout en peper, titanium stuur- en zadelpen, diverse stuurbochten en stuurlinten, titanium bidonhouders en een goed passend zadel.

Configureer hier je Van Nicholas Rowtag

Hulp nodig bij jouw configuratie?

De vele opties maken het samenstellen van de Van Nicholas Rowtag erg leuk, maar veel keus maakt het ook niet gemakkelijker. We informeren en adviseren je in de winkel graag over de eigenschappen van alle onderdelengroepen en opties.

 

Fiets testenVan Nicholas Rowtag testen?

Natuurlijk is het sterk aan te raden om eerst eens lekker proef te rijden op zo'n Van Nicholas Gravelracer. Dat kan natuurlijk. We hebben een testfiets voor je klaar staan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.