De Van Nicholas Skeiron is modern én tijdloos.

Volgens Van Nicholas is de Van Nicholas Skeiron vernoemd naar Skiron (ook wel Sciron, Sceiron of Scyron), de Griekse god van de noordwestenwind. Over de noordwestenwind hebben wij echter geen mythologische verhalen kunnen vinden. Skeiron wordt in verschillende mythologische verhalen vooral beschreven als een grote schurk die passerende reizigers van het pad af schopte. Geen lieverdje dus! Maar in andere vertellingen is hij juist een dienstbare, weldoenende strijder. Met welke Skeiron indentificeer jij je het meest als je op de racefiets zit? Ben jij een aanvaller die zichzelf agressief naar de kop van het peloton manouvreert of een sprinter die zijn tegenstanders met de ellebogen achter zich probeert te houden? Of ben je meer een meesterknecht of die solitaire held die uren tegen de wind in kan stoempen?

Hoe dan ook, op de Van Nicholas Skeiron maakt het niet uit welke fietsgod er in jou schuilt. De titanium Skeiron is uiteindelijk 'gewoon' een door mensenhanden vervaardigd apparaat dat niets anders kan dan naar jouw stuurbewegingen te luisteren en jouw krachten zo efficiënt mogelijk op de weg over te brengen. En dat doet 'ie dankzij het trillingsdempende titanium frame ook nog eens op een vriendelijke manier. Wat dat betreft passen de verhalen over de dienstbare weldoener het beste bij de Van Nicholas Skeiron.

Van Nicholas Skeiron

Eurobike Award

Toen de Van Nicholas Skeiron op de 2017 Eurobike geïntroduceerd werd, won de fiets direct een Eurobike Gold Award. Het juryrapport luidde als volgt: “de markt van de Titanium racefietsen is niet groot, maar wij zijn onder indruk van het klassieke, retro design van de Skeiron en de unieke integratie van de kabels in het frame. Ook de prijs is bijzonder aantrekkelijk voor een Titanium fiets met schijfremmen.”

Competitie geometrie

De racefietsen van Van Nicholas zijn qua karakter grofweg in te delen in twee categoriën: competitie en endurance. De Skeiron valt in de eerste categorie en dat betekent een relatief diepe en aerodynamische zithouding.

Als je een meer comfortabele zithouding wenst, dan raden we je aan naar de Van Nicholas Zephyr te kijken.

Om te bepalen welke framematen en zithouding voor jou het beste geschikt zijn, voeren we altijd een fietsmeting uit.

Een Van Nicholas Skeiron stel je zelf samen

Iedere Van Nicholas racefiets is naar wens samen te stellen. Dat doe je middels de configurator onderaan deze pagina. Maar voordat je daar dreigt te verzuipen in de vele opties, is het goed om de onderstaande video even te bekijken. Hierin heeft Van Nicholas de belangrijkste eigenschappen en mogelijkheden van de Skeiron kort voor je samengevat.

Schijfremmen

De Skeiron is speciaal ontwikkeld voor de toepassing van schijfremmen. Dit biedt meerdere voordelen, natuurlijk vooral voor het remvermogen, maar óók voor het rijcomfort. Door het ontbreken van de bevestigingsbrug voor een velgrem kon de achtervork slanker gemaakt worden en dat zorgt weer voor een betere trillingsdemping.

Welke schijfremmen er uiteindelijk op jouw Skeiron komen, hangt af van welke onderdelengroep je kiest. 

Van Nicholas Skeiron titanium frame + carbon voorvorkHoogwaardig titanium frame

Het titanium frame heeft een optimale stijfheid op de vier grootste stresspunten door een press-fit bottom bracket, geovaliseerde onderbuis, tapered balhoofd en bovenbuis, een hydroformed, tapered liggende achtervork en 12mm steekassen voor de wielen.

De kabels en hydraulische remleiding zijn bij de Skeiron volledig geïntegreerd. Ook de voorvork is zo ontworpen dat de remkabel intern kan worden doorgevoerd. Naast de strakke uitstraling biedt dit een aerodynamisch voordeel. Evenals het naadloos aansluiten van de voorvork op de balhoofdbuis en de flat mount schijfremmen waarbij de bevestigingsbouten minder zichtbaar zijn en de remklauw dichter bij het frame is gebracht.

Afmontage naar keuze

Qua afmontage kan je kiezen uit groepen van Shimano, SRAM en Campagnolo. Van Nicholas kiest er gelukkig bewust voor om de gehéle onderdelengroep te monteren en niet stiekem goedkopere onderdelen er doorheen te mengen. De kwaliteit staat altijd voorop! Zoals het hoort!

Shimano SRAM Campagnolo afmontage

Ook voor de wielsets gaat Van Nicholas uitlsuitend voor kwaliteit. Met de merken Mavic, FFWD, DT Swiss, Shimano, Campagnolo en Vision is er voor ieder wat wils; van aerodynamische tijdritwielen tot ultralichte klimmerswielen.

Vervolgens kies je de banden die op basis van hun specifieke eigenschappen het beste bij je passen. Snelheid, comfort, duurzaamheid, grip, lekbestendigheid en gewicht zijn zaken die in verschillende verhoudingen in de diverse banden zijn verwerkt. Met de merken Schwalbe, Continental, Mavic en Vredestijn biedt Van Nicholas voldoende keus.

Tot slot kan je je eigen Skeiron op smaak afmaken met een beetje zout en peper, titanium stuur- en zadelpen, diverse stuurbochten en stuurlinten, titanium bidonhouders en een goed passend zadel.

Configureer hier je Van Nicholas Skeiron

Keuzestress?

Zoals je hebt kunnen zien, zijn de Skeiron racefietsen verkrijgbaar met verschillende afmontages van SRAM, Shimano en Campagnolo, zowel mechanisch als elektronisch geschakeld, en met meerdere wielsets en banden. We informeren je in de winkel graag over de eigenschappen van alle onderdelengroepen en opties.

En natuurlijk is het sterk aan te raden om eerst eens lekker proef te rijden op zo'n Van Nicholas racefiets. Het duidelijke testverslag van Road.cc geeft wel een hele goed indruk van hoe de Skeiron rijdt, maar je moet het natuurlijk gewoon zelf ervaren. Dat kan bij ons. We hebben meerdere testexemplaren voor je klaar staan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.