Van Nicholas Ventus - Next level klassiek titanium.

De Van Nicholas Ventus is een klassieke titanium racefiets die alle geroemde eigenschappen van titanium combineert met een optimale prijs/kwaliteit-verhouding. Het is niet eerder zo aantrekelijk geworden om de overstap te maken naar de titanium wereld van Van Nicholas.

Of je nou lekkere lange fietstochten gaat maken met je makkers of je wilt de eerste stappen in de wedstrijdsport zetten, de Ventus staat zijnn mannetje en zal niet teleurstellen. Voorzien van innovaties die tot voor kort alleen nog maar in de topmodellen te vinden waren maken dat deze complete racefiets een enorme waar voor je geld biedt!

Allround geometrie

Racefietsen zijn over het algemeen qua karakter in te delen in twee categoriën: competitie en endurance. De nieuwe Ventus valt daar een beetje tussenin. Qua zithouding lijkt de Ventus een echte racer, maar kleine details in de geometrie maken hem ook zeer geschikt als endurance fiets. Eigenlijk is het gewoon een perfecte allrounder!

Om te bepalen welke framemaat en zithouding voor jou het beste geschikt zijn, voeren we altijd een fietsmeting uit.

Titanium frame, want... titanium!

Titanium is het beste materiaal voor fietsframes die tegen een stootje moeten kunnen. Punt.

Titanium wordt in de luchtvaart, automotive-industrie en in de medische wereld veel gebruikt als hoogwaardiger, lichter en duurzamer alternatief voor staal. Het is oersterk, corrosiebestendig en is zelfs bestand tegen strooizout. Een titanium frame hoeft dan ook niet gelakt te worden en is met zijn zijdeglans van zichzelf al van een tijdloze schoonheid. Het is ook bijzonder slag- en krasvast. Een krasje poets je eenvoudig weg met een lapje staalwol of een schuursponsje.

Thru-Axle Flat-Mount schijfremmen

De Ventus is net als zijn grote broers voorzien van Thru-Axle Flat-Mount schijfremmen. Schijfremmen zijn inmiddels gemeengoed geworden in de racerij en dat komt doordat ze perfecte remprestaties en goede doseerbaarheid leveren onder alle omstandigheden. De Thru-Axle wielbevestiging zorgt voor een stijve constructie die beter bestand is tegen alle remkrachten en Nm's die onder de meest extreme omstandigheden worden uitgeoefend op de fiets.

Een Van Nicholas Ventus stel je zelf samen

Iedere Van Nicholas fiets is naar wens samen te stellen. Dat doe je in de configurator hieronder. Maar voordat je daar dreigt te verzuipen in de vele opties, is het goed om de onderstaande video even te bekijken. Hierin heeft Van Nicholas de belangrijkste eigenschappen van de Ventus kort voor je samengevat.

Afmontage naar keuze

Qua afmontage kan je kiezen uit race-specifieke groepen van Shimano en SRAM (zowel wired als wireless) en met meerdere wielsets van de merken Mavic, ZIPP, FFWD en DT Swiss is er voor ieder wat wils. Vervolgens kies je de banden die op basis van hun specifieke eigenschappen het beste bij je passen. Snelheid, comfort, duurzaamheid, grip, lekbestendigheid en gewicht zijn zaken die in verschillende verhoudingen in de diverse banden zijn verwerkt. Met de merken Schwalbe, WTB, Panaracer en Mavic biedt Van Nicholas voldoende keus.

Tot slot kan je je eigen Ventus op smaak afmaken met een beetje zout en peper, titanium stuur- en zadelpen, diverse stuurbochten en stuurlinten, titanium bidonhouders en een goed passend zadel.

Configureer hier je Van Nicholas Ventus

Hulp nodig bij jouw configuratie?

De vele opties maken het samenstellen van de Van Nicholas Ventus erg leuk, maar veel keus maakt het ook niet gemakkelijker. We informeren en adviseren je in de winkel graag over de eigenschappen van alle onderdelengroepen en opties.

 

Fiets testenVan Nicholas Ventus testen?

Natuurlijk is het sterk aan te raden om eerst eens lekker proef te rijden op zo'n Van Nicholas Ventus. Dat kan natuurlijk. We hebben een testfiets voor je klaar staan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.