IDWORX FIETSEN

BongersBikes is uw Idworx Master Dealer voor Apeldoorn en wereldwijde omgeving.

Idworx is een high-end fietsmerk dat in 1999 werd opgericht door Gerrit Gaastra. Het merk is gespecialiseerd in topklasse trekkingfietsen, E-bikes , gravelbikes en mountainbikes, welke allemaal tot in de perfectie worden ontwikkeld.

Klik op de modellen hieronder voor meer informatie over onze collectie Idworx trekkingfietsen, E-bikes, gravelbikes en mountainbikes. Ben je op zoek naar een specifiek model? Neem dan voor de zekerheid even contact op voor de beschikbaarheid.

De Idworx-Gaastra-filosofie

Fietsen van Idworx zijn sterk, betrouwbaar, onderhoudsarm, zo licht mogelijk en breed inzetbaar. Volgens de Gaastra's filosofie zijn zijn fietsen pas “perfect” als deze voldoen aan de hoge en uitgebreide eisen van ervaren fietsers en nieuwe maatstaven zetten waar de concurrentie haar tanden een tijdje op stuk kan bijten.

De fietsen van Idworx worden volgens onderstaande filosofie ontwikkeld.

Idworx fietsen moeten - in deze volgorde van prioriteit en niet andersom:

  1. extreem duurzaam en betrouwbaar zijn
  2. bij zo min mogelijk onderhoud lang en optimaal functioneren
  3. binnen een zo breed mogelijk toepassingsgebied maximaal rijplezier bieden
  4. binnen het kader van bovenstaande voorwaarden zo licht mogelijk zijn.

Pas dan heeft u een fiets waarmee u altijd volop kunt genieten op elke weg of in elk soort terrein.

Was getekend: Gerrit Gaastra.

IDWORX TREKKINGFIETSEN

Rohloff - Titanium of Aluminium
Pinion - Titanium of Aluminium - E-bike ready
Rohloff - Titanium of Aluminium
Pinion - Titanium of Aluminium - E-bike ready

Grandone (Ti) Travel

Derailleurs - Titanium of Aluminium - E-bike ready
Rohloff - Aluminium - E-bike ready

IDWORX E-BIKES

Pinion - Aluminium

IDWORX GRAVELBIKES

IDWORX MOUNTAINBIKES

Pinion - Titanium
Rohloff - Aluminium of Titanium
Rohloff - Aluminium of Titanium

BikeBasics logoIdworx by Gerrit Gaastra

De Idworx fietsen worden geproduceerd bij Gerrit Gaastra's bedrijf Bike Basics in Duitsland. Dit is volgens Gerrit geen fabriek, maar een atelier dat mooie fietsen bouwt.

Gerrit Gaastra is de achterkleinzoon van Batavus-oprichter Andries Gaastra en zoon van Andries Gaastra de Tweede, de man die in 1974 het merk Koga oprichtte. De vierde generatie Gaastra bouwt sinds 1999 aan zijn eigen topmerk Idworx.

Waar de eerdere Gaastra-merken Batavus en Koga ooit opgegaan zijn in de Accell-groep, daar hecht Gerrit heel veel waarde aan zijn zelfstandigheid en zakelijke vrijheid. Of zoals hij zijn bedrijf zelf omschrijft: “The Independent Bikery with a Cycling Heart.”

Ontwikkeld tot in de perfectie

Wie de man en zijn fietsen een beetje kent, weet dat Gerrit een enorme perfectionist is. Een man van de details die het bouwen van fietsen bijna tot een exacte wetenschap heeft verheven en daarbij aan zichzelf, zijn bedrijf en het product de allerhoogste eisen stelt. Dat blijkt niet alleen uit het hoge afwerkingsniveau en de technische uitvoering van de fietsen, maar ook uit de hele organisatie en inrichting van het bedrijf Bike Basics. Daar is alles, maar dan ook werkelijk alles tot in de puntjes, boutjes, moertjes, nippeltjes en kabeltjes gestructureerd. De strakke organisatie, de perfecte orde en het vergaande oog voor detail zijn indrukwekkend.

Idworx fabriek

Idworx monteert de high-end aluminium en titanium frames uitsluitend af met de beste onderdelen die er verkrijgbaar zijn. Als een standaard onderdeel niet aan de eisen van Gerrit voldoet, dan laat hij dit onderdeel desnoods volgens de hoge Idworx-eisen nieuw ontwikkelen en exclusief voor zijn eigen merk fabriceren.

De keus voor het beste van het beste is dus door Gerrit Gaastra al voor je gemaakt. Zo maakt Idworx gebruik van Rohloff versnellingsnaven, Pinion versnellingsbakken, Magura Firmtech hydraulische velgremmen, speciale HOPE schijfremmen, SON verlichting, speciale Rigida velgen, Tubus bagagedragers en nog veel meer. Mocht dit voor jou nog niet goed of 'eigen' genoeg zijn, dan is jouw ideale Idworx op het gebied van sturen, handvatten, zadels, banden, pedalen, e.d. in overleg met ons te personaliseren.

Fiets testen

Idworx fietsen testen?

Eén proefrit zegt meer dan duizend woorden. Kom gezellig langs en ervaar de verschillende modellen zelf. Wil je graag vergelijkende proefritten maken met één of meerdere Idworx fietsen? Bijvoorbeeld om de verschillen te ervaren met een Santos, Koga of Van Nicholas? Geen probleem! We hebben meerdere testfietsen voor je klaar staan!