SANTOS FIETSEN

BongersBikes is de trotse Santos dealer voor Apeldoorn en wereldwijde omgeving. De fietsen van dit Nederlandse merk staan bekend om hun degelijkheid, duurzaamheid en de toepassing van onderhoudsarme technieken. Een Santos fiets stel je zelf samen aan de hand van een uitgebreide optielijst. Vervolgens wordt deze met de hand gebouwd in Nieuw Vennep.

Het assortiment bestaat uit trekkingfietsen, mountainbikes, toerfietsen en tandems. Santos is al vele jaren Rohloff-specialist en is pionier op het gebied van de tandriem-aandrijving. Sinds een paar jaar kwam daar de onderhoudsarme transmissie van Pinion bij.

Veel modellen zijn in een elektrische uitvoering verkrijgbaar. Deze noemen we 'E-bike ready'.

SANTOS TREKKINGFIETSEN

Custom-built fiets - Rohloff & Pinion - E-bike ready

Custom prijs

Custom-built fiets - Rohloff - E-bike ready

Custom prijs

Custom-built fiets - Rohloff - E-bike ready

Custom prijs

SANTOS E-BIKES

Custom-built fiets - Pinion - E-bike

Custom prijs

Custom-built fiets - Rohloff - E-bike

Custom prijs

SANTOS GRAVELBIKES

Custom-built fiets - Rohloff & Pinion

Custom prijs

Custom-built fiets - Rohloff

Custom prijs

SANTOS MOUNTAINBIKES

Custom-built fiets - Rohloff & Pinion

Custom prijs

Santos fiets testen?

We lichten de vele doordachte details van de Santos fietsen graag toe en we nodigen je uit om een paar uitgebreide proefritten te maken!

Bij ons bestaat ook de unieke mogelijkheid om een Santos direct te vergelijken met een Idworx, KOGA Signature of Van Nicholas.

Alle Santossen in onze winkel mogen vies worden. Daar kunnen ze namelijk heel goed tegen. Sterker nog, daar zijn ze voor gemáákt!

Je zou het niet geloven, maar dit draait nog steeds mooi soepel en geruisloos! >>

Santos Rohloff tandriem modder

Over Santos

Santos is in 1997 opgericht door Robbert Rutgrink, een echte fietsliefhebber met passie voor fietstechniek en een kritische kijk op het concept fiets. In de jaren daarvoor had hij een eigen fietswinkel, waar hij inzag dat iedere klant een unieke fietswens heeft. Om een goede fiets te bouwen is 'custombuilt' de enige oplossing, vindt Robert. Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 20 medewerkers. Bekijk foto's van de geschiedenis HIER.

Santos fabriek

Robbert en zijn team zijn zich in de loop der jaren gaan specialiseren in sterke en onderhoudsvriendelijke trekkingfietsen, mountainbikes, toerfietsen en tandems. Santos is met name beroemd om de Travelmaster trekkingfiets, welke in uiteenlopende uitvoeringen alle uithoeken van de wereld al meerdere malen heeft gezien. Hier begon het echter niet mee.

De geboorte van de Santos Travelmaster

Robbert concentreerde zich in de beginjaren namelijk op custom-built, lichtgewicht racefietsen en mountainbikes, maar het kleine bedrijf bleek na een paar jaar niet meer zo goed te kunnen concurreren met de gevestigde namen uit Italië, Amerika, Duitsland en de prijsstunters uit het Verre Oosten. En toen kwam er vraag uit een onverwachte hoek, van een fanatieke wereldreiziger. Die had behoefte aan een stevig geconstueerde mountainbike-achtige fiets die opgebouwd kon worden als een wereldreizigers-fiets. Op basis van deze trekking-ATB is Santos verder gaan ontwikkelen met de inmiddels beroemde Travelmaster als resultaat. Na de Travelmasters 2.6, 2.8 en 2.9 zijn we inmiddels aanbeland bij de Travelmaster 2+ en Travelmaster 3+.

Santos Travelmaster 3+

De ontwikkeling van de Santos mountainbikes is ook altijd doorgegaan en op dit moment biedt Santos het model 4.29 met Rohloff of Pinion en diens afgeleide, de Cross Lite gravelracer. Met de Lite-serie werd het assortiment nog verder verrijkt met sjiekere, hoogwaardiger afgewerkte trekkingfietsen, toerfietsen en crossovers. Zoals o.a. de Race Lite, de Travel Lite met Rohloff en later de Travel Lite+ met Pinion. Sinds een paar jaar maken ze ook prachtige, hoogwaardige E-bikes.

Santos Travel Lite Plus E-bike

Santos Custombuilt-systeem

Bij Santos kan je je eigen fiets helemaal zelf samenstellen. Dat is erg fijn, want zo kan je bij ieder onderdeel zelf bepalen of je het wel of niet nodig hebt, of het eventueel beter kan, wat het totaal mag kosten en hoe jouw droomfiets eruit moet gaan zien. Je betaalt nooit teveel voor zaken die je niet nodig hebt en hoeft geen genoegen te nemen met onderdelen van net-niet-kwaliteit. Jij bepaalt zelf wat goed voor je is! En Santos bouwt het voor je.

Santos Custom built

Vanwege de hang naar kwaliteit, het geloof in het custombuilt-systeem en de oneindige drive om fietsen te verbeteren, ontwikkelt Santos veel van haar onderdelen zelf. Soms in samenwerking met gerenommeerde onderdelenfabrikanten, maar indien nodig ook helemaal zelfstandig. Elk detail, hoe klein ook, heeft een eigen verhaal en een hele goede reden. Een ogenschijnlijk minuscuul detail maakt vaak een wereldreis van verschil.